Integrativno disanje

 

Sonja Simonovska,

Živi i radi u Beču i drži seminare u više zemalja

www.lens.co.at

Cervantesgasse 5/5
1140 Wien
Austria
Phone: 0043 (0) 69919904026

Sertifikovani predavač za međunarodno školovanje Integrativnog disanja, autorica knjiga, energoterapeut, psihološki i životni savetnik, terapeut Integrativnog disanja, Ajurveda terapeut, osnivač Programa LENS- Lakoća življenja-Energija-Sreća.Živi i radi u Beču i drži seminare u više zemalja

 

oblast bavljenja: Integrativno disanje 

Integrativno disanje

Postoje teme i problemi za čije je rešavanje potreban celovit pristup, tako što se radi na više nivoa: mentalnom, emotivnom, telesnom, ergetskom, duhovnom. To se posebno odnosi na depresivna stanja, strahove, traumatična i bolna iskustva, probleme íz prenatalnog perioda i razne oblike zavisnosti. Ove i mnoge druge s njima povezane teme se veoma uspešno rešavaju uz pomoć Integrativnog disanja, koje omogućava celoviti (holistički) rad.

Integrativno disanje je kombinacija starih spiritualnih tehnika sa savremenim metodama ličnog razvoja. To je putovanje ka samom sebi, pri čemu je moguće doživljavanje stanja proširene svesnosti. Pored toga Integrativno disanje utiče i na poboljšanje stanja celog organizma: smanjuje se napetost mišica, vrši se detoksikacija i povećava se imunitet. Koža postaje glatka i sjajna.

 Osim toga, Integrativno disanje pomaže za:

-oslobađanje od potisnutih emocija

-oslobađanje od uticaja neprijatnih i traumatičnih iskustava

-prevazilaženje strahova i depresivnih stanja

-poboljšanje komunikacije

-poboljšanje ljubavnih, bračnih, partnerskih odnosa

-oslobađanje od porodične karme

-pronalaženja odgovora na pitanje: Šta mi ovaj moj problem/moja bolest govori, koju mi poruku nosi?

-proćišćenje organizma

-povećanje imuniteta-doživljavanje stanja proširene svesnosti

-spiritualna iskustva

To je veoma duboki rad na sebi i pomaže tamo gde druge tehnike ne pomažu, a to je kod rešavanja hroničnih problema.

Integrativno disanje se preporučuje i terapeutima, energetičarima, isceliteljima, savetnicima, koučima, maserima i svima koji se bave pomagačkim delatnostima za održanje svoje energetske i duhovne higijene, kako bi se održali u dobroj formi, pročistili svoju auru i energetski zaštitili.

Posebno je dobro za Energetičare bez obzira kojom se energetskom tehnikom bavili. Nakon prolaska kroz seanse Integrativnog disanja zbog intenzivnog čišćenja energetskog polja sve energetske tehnike bolje deluju.

Na radionicama se primenjuju različite tehnike Integrativnog Disanja.Osnovna ili početna tehnika Integrativnog disanja se radi u ležećem položaju uz primenu specijalnih načina disanja i specijalne muzike. Može da se radi tako što svi učesnici/učesnice radionice istovremeno ulaze u proces Integrativnog Disanja.

A može da se radi i tako što neki učesnici rade u paru, tako da dok jedan prolazi kroz proces Integrativnog Disanja, drugi ga prati, a zatim se uloge promene. Ovaj način rada pruža posebno iskustvo i preporučuje se za poboljšanje komunikacije i emotivnih veza.

Naprednije tehnike Integrativnog Disanja su: Disanje u sedećem položaju, koje može biti sa otvorenim ili zatvorenim očima, sam/a ili u paru, disanje pred ogledalom, "vatreno" disanje i mnoge druge.

U zavisnosti od iskustva i trenutne životne situacije, iako se radi u grupi, svaki učesnik/učesnica dobija preporuku koju tehniku disanja da izabere za datu priliku. Isto tako, svako može da radi na svojoj temi, o kojoj u grupi može da govori ili ne.

Bez obzira koja se tehnika Integrativnog Disanja odabere, proces može biti miran ili katarzičan. U toku procesa mogu da se jave telesne senzacije, da dođe do izliva emocija, do doživljavanja različitih vizija ili odlaska u druge živote. To je proces sa veoma dubokim delovanjem, tako da je moguće razrešavanje dugogodišnjih problema, kao i karmički donesenih problema. Svaka je seansa posebna i pruža jedinstveno iskustvo. Veoma se velika pažnja poklanja implementiranju doživljenih iskustava u svakodnevni život.

Specifičnost Integrativnog disanja LENS:

-pre ulaska u proces Integrativnog Disanja radi se specijalna priprema, kao što su različite vežbe iz oblasti telesne terapije i meditacija u pokretu;

- u toku procesa Integrativnog Disanja istovremeno se dobijaju i energetski tretmani - Kvatna Transformacija (Metod-2-Tačke), što produbljuje i intenzivira ceo proces.

Ne morate da budete obučeni u primeni Kvantne Transformacije (Metod-2-Tačke). Svaki od učesnika/učesnica dobija od mene u toku procesa po nekoliko puta kvantne talase.

Ovo je veoma intenzivni rad na sebi. Ukoliko prvi puta dolazite na radionicu Integrativnog Disanja, kako bi dobili najedekvatniju pratnju u toku procesa, trebate doći najmanje pola sata pre zakazanog početka, radi kratkog informativnog (poverljivog) razgovora samnom i popune upitnika o Vašem zdravstvenom stanju.

 Integrativno Disanje, Rebirthing (Preporađanje), Holotropno disanje.... - sličnosti i razlike

Rebirthing (Preporađanje), čiji je osnivač Lionard Orr je nastao 70-ih godina. U početnoj fazi cilj ove tehnike je bio rešavanje traume rođenja, Daljim razvjem tehnike Lionard Orr je uvideo da ona pomaže razrešenju trauma i iz drugih perioda: prošli životi, prenatalni period, začeće, detinjstvo.... U Preporađanju se koristi povezano ili kružno disanje, pri čemu se izostavljaju pauze između udaha i izdaha. Jedna seansa traje od 45 min do 1,5 sat.

Holotropno Disanje, koga je razvio Dr. Stanislav Grof nastalo je isto tako 70-ih godina. Radi se tako što se u početku primenjuje povezano disanje, a zatim se disanju prepušta slobodan tok, pri čemu se koristi i specijalna muzika. Ovo disanje se radi u paru, pri čemu dok jedan diše, drugi ga čuva, prati. Zatim se uloge promene. Jedna seansa traje tri sata. Cilj disanja je doživljavanje proširenih stanja svesnosti.

Integrativno disanje, kako i sama reč kaže, koristi integraciju (povezivanje) različitih tehnika disanja. Najviše se koristi povezano disanje, a u zavisnosti od potreba i momentalnog stanja klijenta određuje se koje će druge tehnike u seansi da se primene. Može da se radi individualno ili u grupi, pri čemu svi učesnici istovremeno ulaze u proces disanja. Grupno može da se radi i tako što se učesnici podele u parove, tako da prvo jedan diše, a drugi ga prati, a zatim se uloge promene. Pri tome može da se koristi i specijalna muzika. Seanse traju oko 1 sat.

 Ovo su osnovne sličnosti i razlike gore navedenih tehnika disanja. Nema stroge podele, jer ima više varijanti ovih tehnika, pri čemu se neke isprepliću. Ne radi se o tome koja je bolja ili gora ili koja je prva nastala. Sve one vode poreklo iz hiljada godina starih učenja (joga, šamanizam i dr). Najbitnije od svega je koliko je Instruktor (terapeut) spreman i obučen. Sve ozbiljne i priznate svetske škole disanja traju dve do tri godine i sadrže pored teoretskog dela veliki broj obaveznih praktičnih sati.

Kritika ovih vrsta disanja je najviše proizašla zbog nedovoljne pripremljenosti nekih vođa radionica, koji nisu bili spremni da profesionalno odgovore u nekim intenzivnim procesima. Neki od njih su prošavši kroz sopstvene seanse disanja, očarani dobicima olako odlučili da i sami vode ove radionice, jer one naizgled izgledaju veoma jednostavno. Međutim, u toku seanse disanja mogu da se otvore razni procesi, tako da je potrebno da je voditelj radionica itekako dobro spreman i obučen za tu vrstu rada.

Druge kritike su nastale zbog nedovoljne promišljenosti nekih Škola disanja, koje su u želji da se što bolje reklamišu, pustile videa na kojima su snimljeni ljudi u toku seanse disanja. Na videima se vide neki katarzični procesi, što može da izazove strah i nepoverenje kod gledaoca. I tako je od reklame nastala anti-reklama.

 Za osve koji su zainteresovani za obuku za trenere Integrativnog Disanja, pogledajte sledeći tekst. To je jedino sertifikovano školovanje ovog tipa na našim prostorima!

 

MEĐUNARODNA ŠKOLA ZA TRENERE INTEGRATIVNOG DISANJA

Ovo je međunarodno školovanje po austrijskim principima. Nakon završenog školovanja dobija se originalna AUSTRIJSKA DIPLOMA Organizacije za Integrativno disanje ATMAN iz Beča! Za prvi puta se pruža mogućnost da se na maternjem jeziku dobije ovo izuzetno znanje, bez putovanja u Austriju, a po cenama mnogo nižim od austrijskih! Ovo je jedinstvena edukacija iz ove oblasti na našim prostorima.

Nakon završene edukacije mošete držati individualne tretmane i raditi sa grupama.

Austrijska organizacija ATMAN iz Beča je jedna od najstarijih i najrenomiranijih organizacija ove vrste u Austriji, postoji već 25 godina i u svom sklopu sadrži i Školu za Integrativno disanje. Možete pogledati sajt:www.atman.at, na engleskom i nemačkom. Osim toga što na prvoj strani možete videti i moje ime, kao i zemlje za koje sam oficijalni predstavnik, možete pročitati i mnogo informacija u vezi Integrativnog disanja.

Možete da pogledate sledeći video:

http://www.youtube.com/watch?v=hEwPber3E5E

Školovanje se sastoji od 26 dana, koji se kumulativno sakupljaju. Pored toga potrebno je sledeće:

 • Između seminara učesnici se sastaju i razmenjuju sesije Integrativnog disanja. Potrebno je da napišu 20 protokola sa tih sesija.

 • 10 protokola sa klijentima

 • pismeni ispit

 • 20 sati grupnih supervizija

 • u toku školovanja 10 individualnih sesija sa sertificiranim terapeutom Integrativnog disanja.

Svaki seminar može da se poseti nezavisno od drugih i nije potrebno da se zapazi redosled seminara. Seminari su otvorenog tipa, tako da mogu da ih posećuju svi zainteresovani, nezavisno da li su na školovanju ili ne. Nije potrebno da se unapred odlučuje da li će se ići na školovanje ili ne, moguće je da se nakon nekoliko posećenih seminara odluči da se ide na školovanje. Ako se nakon posete nekoliko seminara neko odluči za školovanje, broj seminara se kumulativno sabira.

Temekoje se obrađuju na seminarima:

 • Uvod u Integrativno disanje (Transformacija, Isceljenje, Duhovnost)

 • Ciljevi

 • Detinjstvo, veze, odnosi

 • Rad s traumama

 • Osećanja

 • Menjanje životnih scenarija

 • Rađanje, začeće, prenatalni period

 • Ljubav i seksualnost

 • Transples i transpersonalna iskustva

 • Karmički obrasci

 • Integrativno disanje i energetski rad

 • Puštanje i opuštanje

 • Tišina uma

 • Integrativno disanje i energetski rad u praksi, sopstveni marketing

Seminari Integrativnog disanja sadrže: sesije Integrativnog disanja, mentalni, telesni, emotivni i energetski rad, muziku, ples, meditaciju. To je kombinacija savremenih metoda ličnog razvoja sa učenjima starih kultura. Spoj psihologije, duhovnosti i nauke donosi duboke životne promene i proširenje svesnosti.

Seminari Integrativnog disanja su namenjeni svima onima koji su zainteresovani za lični i duhovni razvoj, i koji žele da lakše i srećnije žive život. Isto tako namenjeni su i svima koji se već bave terapeutskim i isceliteljskim radom, kao zbog svog ličnog razvoja, tako i za proširenje sopstvene ponude.

Nakon ispunjenja svih kriterijuma za školovanje:

 • dobija se originalna austrijska diploma Organizacije ATMAN iz Beča.

 • bićete uvedeni u oficijalnu listu Organizacije ATMAN koja je objavljena i na sajtu: www.atman.at

Za sve informacije u vezi školovanja obratite se na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Tekst pripremila:

Sonja Simonovska,sertifikovani predavač za međunarodno školovanje Integrativnog disanja, autorica knjiga, energoterapeut, psihološki i životni savetnik, terapeut Integrativnog disanja, Ajurveda terapeut, osnivač Programa LENS- Lakoća življenja-Energija-Sreća.

Živi i radi u Beču i drži seminare u više zemalja. www.lens.co.at

 

 

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak