TESLIN UNUTRAŠNJI ŽIVOT... Samadhi, deo 1.

Svaki napor pod prinudom zahteva žrtvovanje energije. Nikada nisam platio tu cenu. Naprotiv, ja sam sazrevao razmišljajući...

*Nikola Tesla

Čudesna svetlost...
U detinjstvu sam patio od jednog neobičnog stanja izazvanog pojavom slika, koje su često bile praćene snažnim BLESKOM SVETLOSTI. Kada bi neko rekao neku reč, slika predmeta, označenog njome, tako bi mi živo izašla pred oči da nisam mogao reći da li ono što sam video postoji ili ne postoji.

Čak i kada bih ispružio ruku i pustio je da prođe kroz sliku, slika je ipak i dalje ostala fiksirana u prostoru.

Pokušavajući da se oslobodim ovih čudnih pojava, trudio sam se da svoje misli odvratim na kakav blag i tih prizor koji sam nekada video. To bi mi donelo trenutno olakšanje, ali čim bih to uradio dva ili tri puta, "lek" bi počeo da gubi svoje deistvo.

Bilo mi je dvanaestak godina kada sam uspeo snagom volje da odagnam sliku iz
svoje mašte ali nikada nisam mogao da kontrolišem BLESKE SVETLOSTI na koje sam već skrenuo pažnju. Oni su verovatno moje najčudnije i neobjašnjivo iskustvo.

Obično su se pojavljivali kada sam bio u nekoj opasnosti ili nevolji ili kada sam bio vrlo ushićen. Ponekad sam video kako je sve oko mene ispunjeno plamenim jezičcima. Umesto da se smanjuje, njihov intenzitet je vremenom postajao sve jači i čini se da je dostigao svoj maksimum kada sam imao oko dvadeset i pet godina.

Kada sam boravio u Parizu 1883. godine, jedan ugledni francuski fabrikant me je pozvao u lov, i ja sam prihvatio njegov poziv. Dugo sam bio vezan za fabriku i svež vazduh me je divno okrepio.

Vrativši se u grad te večeri imao sam osećaj da mi mozak gori. Video sam
Svetlost u kojoj kao da je bilo malo Sunce i celu noć sam proveo stavljajući hladne obloge na svoju izmučenu glavu.

Konačno su se učestalost i snaga Bleskova smanjile ali je trebalo duže od tri nedelje da se potpuno smire.

*Nikola Tesla

**Teslino iskustvo identično je iskustvima velikih Jogija - Svami Joganande, Vivekanande, Šivanande, Muktanande i dr. Evo u komentaru i njihovih iskustava, pa može da se uporede i potvrde istovetnost.

Većina autoriteta se slaže da je i Tesla, poput svami Vivekanande, učenik Sri Ramakrišne, koga on nikada nije video, ali zato jeste Vivekananda...

TESLA I SVAMI VIVEKANANDA...1896


Svami Vivekananda je posetio je Teslu u njegovoj Njujorškoj laboratoriji 1896. godine i odmah poslao pismo svom indijskom kolegi Alasingu opisujući susret sa Teslom sa strahopoštovanjem i bezrezervnim divljenjem:

“Ovaj je čovek sasvim drugačiji od svih zapadnjaka (…) Pokazao mi je svoje eksperimente sa elektricitetom, koji je za njega živo biće i sa kojim on razgovara i naredjuje mu (…)

Radi se o visoko spiritualnoj ličnosti. On besumnje poseduje duhovnost najvišega nivoa i u stanju je da prizove sve naše Bogove (…)

U njegovim električnim vatrama raznih boja pojavili su se preda mnom gotovo svi naši Bogovi: Višnu, Šiva…a osetio sam prisustvo i samog Brahme.

*Swami Vivekananda
(works, Epistles, -pisma-, Vivekananda Centrum, Washington, USA)

pretraga sajta

izdvajamo

besplatno na sajtu

BESPLATNO OPŠIRNIJE

KALENDAR DOGAĐAJA

BEOGRAD, NOVI SAD...

oglašavanje seminara, predavanja, tribina, radionica.

Kako postaviti dogadjaj na kalendar?

POLEMIKA NA TEME SAJTA
VIRTUELNE PROMOCIJE

uputstvo za pristup

za ULAZ klikni na sliku

povremeno je potrebna šifra: sokak